Ukens anbefaling

På denne siden vil vi hver uke dra frem en horrorfilm vi mener er særskilt bra. Vi skal ikke henge oss opp i subsjangre eller plage dere med lange anmeldelser/omtaler, men rett og slett nøye oss med å plukke ut filmer som har gjort et særdeles godt inntrykk, og som vi mener flere burde sjekke ut. Flere av disse filmene har dessverre gått nokså under radaren, hvilket er både trist og feil, så det minste vi kan gjøre er å dra de frem i denne spalten. Så hvis du ikke har lyst, eller anledning, til å pløye gjennom de forskjellige subsjangre for å finne en passende film for kvelden, så vil kanskje denne siden kunne være til hjelp:)

Uke 3

 

Bram Stokers Dracula (1992)

Jepp, skrekk-klassikeren fra 1992, og kanskje Coppolas virkelig siste klassiker, tar man i betraktning hans foregående storheter som The Conversation, Rumble Fish, Gudfaren 1-3 og Apokalypse Nå. Siden har det ikke kommet mye nevneverdig (Jack, Rainmaker, osv) Og denne er samtidig helt annerledes! Med en scenografi og storytelling som hentet fra et eventyr på 1800-tallet. Vi tør påstå at Coppolas Dracula gjorde den gotiske skrekkfilm-estetikken, med sin karikerte, teatralske og kulisse-aktige uttrykk spennende og kult igjen! Dog i en litt ny og oppdatert variant.

Coppolas Dracula er mye lek av eldre filmteknikker og referanser (tenker da spesielt på Nosferatu fra 1922), og som tilpasses det moderne film uttrykket. Dette gjøres på en naturlig og balansert måte, og hvor mye styrkes av strålende skuespill fra blant andre Anthony Hopkins, Gary Oldman, Winona Ryder, Keanu Reeves og Tom Waits. Rett og slett et mesterverk signert Coppola. 

Man får lyst til å reise til Romania på slotts-reise umiddelbart etter å ha sett denne, gå i Draculas fotspor, eller Vlad Tepes om du vil.

For nærmere omtale av filmen kan du klikke HER