Blodklubben gleder seg til

Her vil vi dra frem kommende filmer vi er ekstra nysgjerrige på, og som vi tillater oss å ha visse forventninger til. Vi forsøker å følge litt med på hva som rører seg rundt omkring, og dersom det er noen filmer som gir oss ekstra pirring, så skal vi dele det med dere her på denne siden. Dette er jo filmer vi ikke har sett, så ikke bli forbanna på oss om disse filmene ikke lever opp til våre forventninger:)

 
suspiria.jpg

Suspiria

Slippdato: 23. November 2018

I 1977 ga den legendariske Dario Argento oss klassikeren Suspiria. Og en remake er på vei, med slippdato november i år. Regien har den svært så kritkerroste Luca Guadagnino. Og rollelisten ser ganske så bra ut. For å si det slik; å caste Tilda Swinton til en slik film kan umulig være feil:)

Traileren virker svært så lovende. Vi gleder oss allerede, selv om det er noen måneder med ventetid. Men det er jo som de sier; den som venter på noe godt...

SUSPIRIA - Trailer


the house.jpg

The House That Jack Built

Slippdato: Ca. November 2018

Yes, Lars von Trier er snart tilbake!! Og det er jo alltid en happening:) Vi i Blodklubben er store beundrere av hans arbeid, og mener han er en av de, om ikke den største nordiske filmskaperen. Og hans nye film virker både mørk, dystopisk og brutal. Er vel ikke urimelig å skulle anta at mennesket og vårt samfunn ikke står høyt på Von Triers favoritt-liste:) 

I filmen følger vi en seriemorder over drøye 10 år og alt det grusomme han foretar seg. Og nok en gang skaper von Trier overskrifter og kontrovers, i hvert fall skal man dømme ut i fra førpremierene og reaksjonene som har vært. Vi vet han liker å provosere, og det skal bli interessant å se hvorvidt denne filmen utelukkende er ment å gjøre akkurat det, eller om det er ligger noe mer bak. Lars von Triers filmer dreier seg som regel om noe mer en kun det sjokkerende. Han utforsker og utfordrer tabuer og vanskelige temaer, han skildrer menneskets ytterste gråsoner og indre konflikter, det er krevende og fascinerende på samme tid. Det skal han ha, den legendariske filmskaperen; filmene hans er alltid interresante og han har en stemme og signatur som bare er hans. Og vi i Blodklubben synes det er gøy med filmer som fremkaller voldsom debatt og kritikk, filmer som sparker og trøkker til. Mannen er unik, kompromissløs og aldri en sell-out. En slags hissig dansk versjon av David Lynch. Blir spennende å se om filmen leverer, vi har vel egentlig til dags dato ikke sett en von Trier film som ikke innfrir på en eller annen måte. Det blir også moro å se Matt Dillon i hovedrollen, en skuespiller som egentlig har en ganske interessant karriere bak seg, som velger litt utradisjonnelle roller sett i forhold til kjekkas-statusen han har hatt siden Outsiders.  Kul type og den rollen her virker temmelig heftig.

Ryktene sier at folk har forlatt salen både i sinne og forakt. Slikt bryr ikke Blodklubben seg noe om, ettersom nær enhver film som tør sparke litt vil få slik mottagelse. Men det er jo festlig å høre at filmen har skapt reaksjoner. Vi gleder som små drittunger på at Von Trier skal ta oss i hånda og geleide oss inn i det dypeste mørke. Vi er klare, ta oss med! 

THE HOUSE THAT JACK BUILT - Trailer


the poss.jpg

The Possession of Hannah Gracie

Slippdato: Premiere i USA 30. november

Denne gleder vi oss til først og fremst på grunn av traileren. Dette virker å være The Autopsy of Jane Doe møter Last Shift. Hektisk, klaustrofobisk og nifst. Den virker å inneholde plenty av skumle scener og en rekke jump scares, blir spennende å se hvorvidt regissør Diederik Van Rooijen klarer å dra det hele i land på en overbevisende måte. Manusforfatter Brian Sieve har primært skrevet tenårings horror tv-serier (Ten Wolf og Scream), men la oss håpe han tør sparke hardere her.

Vel, her er traileren, så kan dere bestemme selv om dette er noe dere også har lyst til å sjekke ut:

THE POSSESION OF HANNAH GRACIE - Trailer


gh.jpg

Ghost Stories

Ghost Stories er en antologi-film, hvilket vil si at den inneholder flere kortere skrekkfilmer, som i dette tilfellet bindes sammen ved at en professor intervjuer tre personer som har opplevd overnaturlige fenomener, for å finne en rasjonelle forklaring for hva som ligger bak disse spøkelseshistoriene. 

Filmen er basert på et teaterstykke, skrevet av de samme gutta som står bak filmen, nemlig Jeremy Dyson og Andy Nyman.

Av hva vi har funnet av reaksjoner etter diverse festival-visninger, så lover dette veldig bra. Anmeldere har blant annet trukket frem godt skuespill og et solid manus med en rekke vrier og overraskelser. Dette er visstnok en film som leverer subtil uhygge, og som klarer å skape skrekk og ubehag uten overdreven bruk av jump scares. En mer "gammeldags" film, hvor den gode historien er i fokus. Og den skal visst også ha en fin dose britisk humor.

For å sitere an anmelder; "Genuinely terrifying and highly entertaining."

GHOST STORIES - Trailer