Kortfilmer

Vi er nå kommer til miniputtene i skrekkens verden, nemlig kortfilmene. De er små og korte, men som et lemen er de ofte full av futt, og vet å bite godt fra seg. De er kjekke å ha de gangene du ikke har tid og/eller ork til å se en hel film, men trenger det lille adrenalinkicket i en ellers monoton hverdag. Og her er det faktisk mye snacks! I kortfilmene gjelder det å formidle en tøff historie og fett konsept på mest effektive og elegante måte. Ofte har du bare noen få minutter på deg til å bygge opp spenningen og levere publikum noen kalde grøss.

Kortfilmene brukes unektelig som et utstillingsvindu for kommende regissører. Vi har merket oss at nivået på det tekniske er svært høyt. Det gjøres en betydelig innsats når det gjelder lys, klipp, foto etc., i håp om at noen skal oppdage talentet bak kameraet. Og det skjer. Både James Wan og David Sandberg ble plukket opp på grunn av svært gode kortfilmer, som senere har blitt spillefilmer, henholdsvis Saw og Lights out. Etter å ha sett gjennom kilometere med kortfilmer kan vi unektelig slå fast at det er mye bra talent der ute, og vi gleder oss til å de hva de kan få til i det større format!

Kortfilmene er ofte mer ideer og scener, enn historier. Små vinduer inn i forskjellige makabre verdener, og hvor gardinen trekkes igjen før blikket har festet seg ordentlig. Dessverre går det noen timer mellom de fryktelige originale kortfilmene, men vi skal ikke bli grådige. Ofte er det enkle best, og den korte tiden setter jo betydelige begrensninger. Er jo vanskelig å matche Hitchcock på 3 minutter:) Vi har plukket ut noen eksempler nedenfor som viser at man ikke alltid trenger 90 minutter for å ødelegge nattesøvnen. Disse filmene leverer, ingen tvil om det! Len deg godt tilbake i sofaen med laptopen i fanget, sett iphonen på lydløs, slå av lyset og spill de alle fra start til slutt. Klikk på tittelen for å se filmen. Det er bare å glede seg!  

2 AM: Smiling Man

Så enkelt kan det gjøres! Vi skal ikke si så mye, annet enn at her er det mye å lære når det kommer til enkel og effektiv storytelling! Og en ting til; løp!!!

Intruders

En noe mer ambisiøs kortfilm, som vi begge falt for. Se for deg at du får øyekontakt med en fremmed kvinne gjennom en kikkert i en naboblokk, og som plutselig peker på deg, før hun beiner ned alle trappene, over veien og opp til leiligheten din. Lov å bli litt stressa, da.

The Disappearance of Willie Bingham

En dystopisk fremstilling av et samfunn vi nok dessverre er på vei imot. Knalltøff og tankevekkende.

Mama

Denne er skikkelig creepy! Nytt eksempel på en solid kortfilm som blir lagt merke til og senere blir spillefilm. Men kortfilmen er best!

He dies at the end

Dette er en av våre favoritter! Så enkel. Så smart. Så uhyggelig.

Curve

Intenst, estetisk og spennende. Kult konsept og fantastisk flott gjennomført. Så enkelt kan det gjøres.

Sweet tooth

Denne er kanskje mer morsom enn skummel. Men vi likte den. Den fikk oss begge til å humre. Vel verdt en titt!

Lights out

Kortfilmen som la veien for spillefilmen som til og med ble vist på kinoer i vårt lille land. Filmen er ikke så verst, men den når aldri helt intensiteten og ubehaget som tvinges frem i kortversjonen. Denne funker og vel så det!

The Jigsaw

Nå til en skikkelig go'bit. Vi følger en gammel mann som skal sette sammen et puslespill han har kjøpt ved en noe tvilsom og ubehagelig bruktsjappe. Den er latterlig vel gjennomført, alt sitter som et skudd. Bare å kose seg!